skip to Main Content
Veiligheid In Een Post-coronatijdperk

Veiligheid in een post-coronatijdperk

Veilige versoepelingen

Nog geen half jaar geleden zaten we vast aan een avondklok. Inmiddels zijn de cafés, restaurants en sportscholen zelfs alweer open. In de loop van het voorjaar van 2021 is Fieldlab gestart met testevenementen. Op deze manier kan er gekeken worden of we langzamerhand weer veilig aan evenementen mee kunnen doen. Naarmate het leven weer naar ‘normaal’ gaat, zal ook het bedrijfsleven weer teruggaan naar normaal. Mensen zullen weer minder thuis gaan werken. De terugkomst van het werken op kantoor en evenementen zorgt voor een oud probleem. Hoe wordt de veiligheid gegarandeerd?

Onverwachts positief effect?

De coronacrisis had een onverwacht gunstig neveneffect: de misdaadcijfers daalden! Vooral de klassieke misdrijven zoals inbraak, winkeldiefstallen en zakkenrollen namen fors af. Daarentegen nam juist de cybercriminaliteit toe. Wij zijn met z’n allen veel meer online gaan winkelen door de pandemie. Criminelen gaan nu eenmaal daar waar het meeste geld wordt uitgegeven.

Terug naar normaal

Evenementen worden weer frequenter. Bedrijven zullen weer teruggaan naar normaal. Hiermee zal ook de criminaliteit teruggaan naar ‘normaal’. Daarmee wordt beveiliging weer belangrijk. Er zijn veel soorten diensten die hiervoor kunnen zorgen. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Alarmopvolging
  • Objectbeveiliging
  • Bouwbeveiliging
  • Mobiele surveillance
  • Tijdelijke beveiliging

Evenementenbeveiliging

Als je een evenement organiseert, heb je daar soms ook evenementenbeveiliging voor nodig. Als expert in evenementenorganisatie weten wij daar alles van. Dan zijn er weer andere dingen waar je op moet letten. Sommige beveiliging dient zichtbaar te zijn. Andere dient weer onzichtbaar te zijn. Je wil dat je bezoekers zich welkom voelen. Tegelijkertijd wil je ook voorkomen dat een paar ‘rotte appels’ het voor de rest verpesten. De beste beveiligers op evenementen hebben een goed oog hiervoor! Het is belangrijk om hierbij stil te staan nu evenementen weer terugkomen van weggeweest.

Weten we het allemaal nog?

Het is goed nieuws dat alles weer langzaam teruggaat naar normaal. Het is belangrijk om erbij stil te staan dat daar ook nadelen aan kleven. Nadelen die we misschien vergeten waren. Bedrijfspanden waar de productiviteit weer terugkomt, worden ook weer aantrekkelijk voor criminelen. Evenementen die weer plaatsvinden, kunnen ook weer een broeinest worden voor ongewenst gedrag van bezoekers. Wanneer je weer een evenement wilt organiseren, is het daarom vaak verstandig om hier een specialist voor in te schakelen. Bijvoorbeeld deze expert in beveiliging in Amsterdam. Die experts zorgen er straks weer voor dat wij coronavrij en veilig kunnen genieten van het normale leven. Op kantoor of op een evenement!

Back To Top