skip to Main Content
Alcoholtesters Voor Evenementen

Alcoholtesters voor evenementen

Handig en zeer nuttig door preventieve werking

De evenementensector is in zowel Nederland als in België ‘booming business’ en is uitgegroeid tot een miljardenindustrie. Alleen al in Nederland waren er in 2019 maar liefst 1115 festivals. We hoeven u hierbij niet te te vertellen dat daarbij enorme hoeveelheden alcohol genuttigd worden. Dat heeft soms vervelende gevolgen. De organisatoren van deze festivals willen problemen tijdens hun evenement natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Voor de evenementensector zijn prima alcoholtesters in de handel bij gespecialiseerde bedrijven in alcoholtesters. Alcoholtesters voor evenementen lenen zich uitstekend als controlemiddel, maar vooral ook ter bevordering van de bewustwording.

Preventieve werking van alcoholtesters voor evenementen

De zomer leent zich uitstekend voor het organiseren van festivals en evenementen. En het is, vooral voor jongeren, helemaal geweldig om daar uit hun dak te gaan. Op een biertje meer of minder wordt dan nauwelijks gelet. Helaas heeft die enorme hoeveelheid alcohol ook invloed op het gedrag en de gezondheid van de festivalbezoekers. Domme dingen doen is dan nog tot daar aan toe, maar later eventueel in een auto stappen is levensgevaarlijk voor henzelf en – vooral – voor derden. Met de alcoholtester voor evenementen kunt u preventief te werk gaan door bezoekers ‘bij de voordeur’ te testen op alcohol en ze eventueel de toegang te weigeren. Zo geeft u een duidelijk signaal af dat overmatig alcoholgebruik op uw evenement niet gewaardeerd wordt. En goed voorbeeld doet goed volgen. Want ook steeds meer bedrijven, (horeca)instellingen en sportclubs maken gebruik van een alcoholtester voor evenementen.

Ludieke manier van alcohol testen

Het gebruik van de alcoholtesters is zeker niet uitsluitend bedoeld om jongeren het drinken te verbieden. Het is vooral bedoeld om hier en daar een alarmbelletje te laten rinkelen als ze zien hoeveel alcohol ze nuttigen zonder dat ze het in de gaten hebben. De alcoholtesters kunnen op evenementen ook op een ludieke manier ingezet worden, door bijvoorbeeld met vrolijke aangeklede preventieteams over het evenemententerrein te lopen en de test op vrijwillige basis uit te laten voeren.

Alcoholtester voor evenement kopen of huren

De hierboven beschreven situaties zijn natuurlijk slechts voorbeelden van toepassingsmogelijkheden. De elektronische alcoholtesters die verkocht en verhuurd worden zijn makkelijk in gebruik en geschikt om meerdere keren te gebruiken. Na elke test hoeft u alleen het mondstuk maar te verwisselen. Denkt u dat het kopen van alcoholtesters voor evenementen een te grondige maatregel voor u is? Weet dan dat u ze ook kunt huren. Het huren van alcoholtesters heeft zijn nut reeds bewezen. U kunt het incidenteel doen. En u kunt hiermee proberen of het voor u werkt. Uiteraard scheelt het ook in de aanschafkosten. Ook leuk om te weten is dat u een alcoholtester uit de verhuur na afloop van de huurperiode tegen een gereduceerde prijs kunt kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top